10 Maig 2021
S+

Santoral català

Sant Silvestre

31 de desembre


El 31 de desembre és Sant Silvestre, dia dedicat a qui va ser el trenta-tresè Papa durant el segle IV. La posició pública d’aquella època de l’Església va millorar molt gràcies a l’emperador Constantí el Gran, després d’un any de persecucions.

Segons la llegenda, quan era jove, Sant Silvestre va enterrar un cristià que havia estat assassinat per pagans. Per això, el prefecte de Roma el va fer empresonar i just després de a Silvestre declarés, el militar va morir ennuegat per una espina de peix. Aquella mort es va prendre com una senyal de Déu perquè Silvestre fos alliberat i proclamat Papa al poc temps. Des d’aleshores se’l coneix com el Papa Silvestre I i va exercir entre el 314 i el 335, any quan va traspassar.

La mort de Sant Silvestre es commemora l’últim dia de l'any. Cal destacar que no va morir màrtir, ja per aleshores el cristianisme ja no es perseguia.

Calendari 2018 Regió7

Calendari Santoral Català



Ant

Santoral

Seg

Dill
Dim
Dim
Dij
Div
Diss
Dmg

Dia d'avui




Calendari Santoral Català

El calendari litúrgic marca els dies que se celebren les festes en honor a un sant, una santa o una figura religiosa. En aquesta pàgina pots consultar el santoral català d'avui . És habitual saludar i felicitar les persones el dia del seu sant. Així que apunta els noms dels sants i santes que avui apareixen en aquesta pàgina.






Avís Legal | Política de Privacitat | Política de Cookies | Preferències de privacitat