Calendari del bolet 2020

Mercat del Bolet de Cal Rosal (Berguedà)
Diari, de l'11 de setembre a novembre

Mercat del Bolet de Guardiola (Berguedà)
Suspès

Festa del bolet de Setcases (Ripollès)
19 i 20 de setembre

Fira del Bolet de La Pobla de Lillet (Berguedà)
26 de setembre

Berga Bolet (Berguedà)
Suspès el concurs de Puigventós. S'ha adaptat la fira

Fira del Rovelló de Coll de Nargó (Alt Urgell)
---

Fira festa mercat del bolet de Llagostera (Gironès)
Suspesa

Festa del Bolet de Seva (Osona)
Suspesa

Fira del tastet i del bolet de Vilada (Berguedà)
Suspesa

Fireta de Tocats pels bolets de Montmajor (Berguedà)
---

Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès
Suspesa

Fira del Bolet de Castellterçol (Vallès O.)
---

Festa del Bolet d'Olvan (Berguedà)
---

Fira de la llenega de Cardona (Bages)
Suspesa

Boletus, fira del bolet d'Isona (Pallars J.)
Suspesa

Fira del Bolet i la Natura de Vilassar de Dalt (Maresme)
Suspesa

Tardor de Cuina i Bolets a Terrassa (Vallès Occ.)
---

Diada del Bolet de Sant Juià de Ramis (Gironès)
---

Fira del Bolet de Teià (Maresme)
---

 

Tot sobre rovellons
 • Rovellons

  RovellonsEl color entre rosat i ataronjat dels rovellons enamora i alegra el dia a aquells qui el descobreix entre la pinassa. Et descobrim els secrets sobre aquest bolet: on trobar rovellons? Com cuinar-lo?

  Llegiu-ne més...
 • On trobar rovellons

  On trobar rovellonsEls rovellons són els reis dels bolets, una de les espècies més conegudes a Catalunya. Hi ha qui prefereix les llenegues, però quan es parla d'anar a buscar bolets, la gran majoria de persones es refereix als rovellons, aques... Llegiu-ne més...

 • Conservar rovellons

  Conservar rovellonsEls rovellons es poden utilitzar en una àmplia gamma de plats i són vàlids per a qualsevol època de l'any. Ara t'ensenyem com conservar rovellons per utilitzar-los fora de temporada.

  Llegiu-ne més...
 • Paella d'arròs i rovellons

  Una caixa de rovellonsEls rovellons són bons a la brasa, d'acomanyament a la cassola, dins d'una truita... i també a la paella. Segueix aquesta recepta per saber com fer una paella d'arròs i rovellons.

  Llegiu-ne més...
 • La rovellona i la mare

  RovellonaSovint em sentit a parlar de la rovellona o de la mare del rovelló. És que els rovellons tenen sexe o família? Si vols descobrir que és en realitat una rovellona, segueix llegint.

  Llegiu-ne més...
On trobar rovellons

On trobar rovellonsEls rovellons són els reis dels bolets, una de les espècies més conegudes a Catalunya. Hi ha qui prefereix les llenegues, però quan es parla d'anar a buscar bolets, la gran majoria de persones es refereix als rovellons, aquests preuats bolets de color rosat que s'amaguen entre la pinassa. No són fàcils de localitzar, però en aquesta pàgina trobareu uns quants consells que us ajudaran: on trobar rovellons?

Els rovellons són un bolet que créix en pinedes -boscos de pins- i també formacions avetoses, sobretot de la regió mediterrània, sobre tota mena de sòls (preferiblement aquells poc àcids). Cal buscar-lo en llocs calorosos i sobretot en boscos assoleiats.

Llocs per trobar rovellons

Berga és la capital del rovelló. El títol se l'ha guanyat a pols i és que la comarca del Berguedà és una zona imprescindible de visitar si es volen trobar rovellons. Olvan, Borredà, Guardiola de Berguedà, Vilada, La Pobla de Lillet, Saldes i Castellar de N'Hug són alguns dels punts que us recomanem. A més, en totes aquestes poblacions se celebren fires i mercats del bolet, cosa que ens evitarà marxar amb les mans buides cap a casa si som un pel sapastres a l'hora de trobar rovellons.

El Moianès és una altra zona de la Catalunya central on els rovellons es troben de forma abundant. Termes municipals com els de Santa Maria d'Oló, l'Estany i Moià s'omplen els caps de setmana de buscadors de bolets anciosos per trobar rovellons. 

Cap al Solsonès, Pinós és un bon lloc per començar a buscar i per trobar. Més cap a l'est, una altra zona que pot ser interessants és el Ripollès (Campdevànol, Les Lloses...) 

Quan es poden trobar rovellons?

Els més experts són capaços de trobar rovellons a la primavera i a principi d'estiu, però l'època durant la qual són més abundants és a partir de setembre i fins ben entrat el novembre. Els qui coneixen bé la muntanya diuen que cal comptar tres setmanes des de la primera pluja estival de més de 40 litres.

 

Previsió del temps

El temps

Abans de sortir de casa a buscar bolets no et descuidis de consultar quin temps farà. Al canal de Meteorologia trobaràs la informació que necessites. El temps d'avui, de demà... fins i tot el que farà d'aquí a una setmana. Previsió del temps

Bloc sobre fauna

fauna

Si el teu interès per la natura va més enllà dels bolets no et deixis escapar la visita al bloc Fauna de la Catalunya central, amb més de 50 articles sobre les espècies animals que ens rodegen. A càrrec del periodista Jordi Comellas.

Aprèn a cuinar

Cuina

Per a tots els interessats i interessades en aprendre a cuinar bolets o qualsevol altre plat, l'escola Lleure de Manresa és la millor opció. 25 anys d'experiència els avala. Més informació al 93 875 02 40 i al 93 873 03 93