Calendari del bolet 2020

Mercat del Bolet de Cal Rosal (Berguedà)
Diari, de l'11 de setembre a novembre

Mercat del Bolet de Guardiola (Berguedà)
Suspès

Festa del bolet de Setcases (Ripollès)
19 i 20 de setembre

Fira del Bolet de La Pobla de Lillet (Berguedà)
26 de setembre

Berga Bolet (Berguedà)
Suspès el concurs de Puigventós. S'ha adaptat la fira

Fira del Rovelló de Coll de Nargó (Alt Urgell)
---

Fira festa mercat del bolet de Llagostera (Gironès)
Suspesa

Festa del Bolet de Seva (Osona)
Suspesa

Fira del tastet i del bolet de Vilada (Berguedà)
Suspesa

Fireta de Tocats pels bolets de Montmajor (Berguedà)
---

Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès
Suspesa

Fira del Bolet de Castellterçol (Vallès O.)
---

Festa del Bolet d'Olvan (Berguedà)
---

Fira de la llenega de Cardona (Bages)
Suspesa

Boletus, fira del bolet d'Isona (Pallars J.)
Suspesa

Fira del Bolet i la Natura de Vilassar de Dalt (Maresme)
Suspesa

Tardor de Cuina i Bolets a Terrassa (Vallès Occ.)
---

Diada del Bolet de Sant Juià de Ramis (Gironès)
---

Fira del Bolet de Teià (Maresme)
---

 

On trobar bolets aquest cap de setmana?
dimecres, 7 d'octubre de 2020 18:26

On es poden trobar bolets aquest cap de setmana? El pont del Pilar va ser una bona oportunitat per començar-ne a collir i aquest dissabte i diumenge, 17 i 18 d'octubre, els amants dels bolets poden estar segurs que si s'apropen fins la muntanya ompliran el cistell. A més, s'espera que el temps acompanyi. Aquí pots consultar la previsió del temps, cada dia

La temporada boletaire 2020 no es preveu tant dolenta com la passada, però tampoc serà per tirar coets, afirmen els experts. Amb tot, a molts boscos de Catalunya ja fa setmanes que es poden trobar els bolets més buscats: rovellons i llenegues. En aquest article t'expliquem on has d'anar per aconseguir no tornar cap a casa amb el cistell buit.

On trobar rovellons?

El Berguedà és la comarca per excel·lència del rovelló. Aquesta és una zona imprescindible de visitar si es volen trobar rovellons. Olvan, Borredà, Guardiola de Berguedà, Vilada, La Pobla de Lillet, Saldes i Castellar de N'Hug són alguns dels punts que us recomanem. A més, aquest cap de setmana se celebra la Berga Bolet. Això sí, adaptada per la covid-19. Hi haurà parades de bolets a les places de Sant Joan i Ciutat de Berga i unes jornades micològiques. S'han suspès xerrades i el concurs boletaire.

Habitualment el rovelló també es pot trobar al Moianès i al Solsonès, però pel temps que ha fet els darreres dies, els boscos de cotes no massa elevades són encara secs. Aquest cap de setmana, es pot intentar. Al Moianès, a termes municipals com els de Santa Maria d'Oló, l'Estany i Moià s'omplen els caps de setmana de buscadors de bolets ansiosos per trobar rovellons. Mira aquest article: Els racons del Moianès.

A la comarca del Solsonès, Pinós és un bon lloc per començar a buscar i per trobar. Altres zones són l'altiplà del Solsonès i la Vall d'Ora. Més cap a l'est, una altra zona que pot ser interessants és el Ripollès (Campdevànol, Les Lloses, el Bac de Setcases...).

Llocs per trobar llenegues

La llenega negra és un bolet que fructifica a la tardor. A Catalunya, la podem trobar a tots els boscos de pins de Tarragona, als Prepirineus i al centre i sud de Lleida, a gairebé tota la província de Barcelona i a racons del centre de l’àrea de Girona, el sud del Ripollès i l’alta Garrotxa. A les cotes altes del Solsonès, durant el pont del Pilar, també se'n van trobar forces. En canvi, és molt rara o inexistent als Alts Pirineus, al massís del Montseny i a bona part de les comarques gironines. No a tot arreu surt a la mateixa època, en punts de muntanya pot començar a sortir a mitjan setembre i fins ben entrat el desembre en podrem collir en llocs propers a la costa de Barcelona i a les muntanyes de Tarragona. I un consell: els boscos de pinassa són el seu hàbitat preferit.

Puc trobar fredolics?

Encara és aviat en el calendari per sortir del bosc amb un cistell ple d'aquest tipus de bolet, a qui li agrada el fred. De tota manera, a la serralada del Port del Compte (Solsonès), passada l'estació d'esquí, sí que es poden trobar algunes famílies (tot i que podrien estar congelats).