Les ampolles de plàstic són aquests envasos que fem servir al nostre dia a dia per poder hidratar-nos. No obstant, quan el contingut d’aquesta s’acaba, les tirem a la primera paperera que trobem. Però això s’ha d’acabar. Amb aquests envasos podem fer una infinitat de manualitats amb els quals podrem crear ornaments per la nostra llar. Et portem tres idees fàcils de dur a terme que fins i tot podràs realitzar amb els més petits.

1. Cofres

materials:
Ampolla de plàstic (de 2L)
cartró corrugat
Pistola de silicona
llapis
tisores
Cinta o llistó
adorns

Per elaborar la caixa necessitarem la part més llisa de l’ampolla. A l’hora de realitzar el tall pots guiar-te per les marques que posseeix l’ampolla o, si ho prefereixes, pots posar cinta per orientar-te millor. Un cop tinguem la part llisa de l’ampolla retallada, fem servir la planxa a temperatura mitjana-alta per suavitzar les vores.
El següent pas és fer les dues tapes de la caixa. Per a això, farem servir paper corrugat perquè és més resistent que una cartolina normal i deixarà un millor acabat. Marquem amb un llapis les vores de l’ampolla i els retallem.
Per fer les vores de les tapes, farem servir també paper corrugat, concretament, dues tira de 2 centímetres d’ample pel perímetre de la tapa. Amb ajuda de la pistola de silicona, les anirem enganxant al voltant dels dos cercles.
La tapa que farà de base l’anem a enganxar amb una mica de silicona que donarem a la vora interior. I l’altra, és clar, la deixarem tal qual.
És hora de decorar la caixa. Nosaltres hem volgut posar-li un llaç al voltant de la tapa superior de la caixa, així com una flor al mig del cercle, però pots decorar-la al teu gust i utilitzar els colors que vulguis.

2.Testos d’animals

materials:
Ampolla de plàstic
tisores
pintura
pinzells
retolador

Per començar, tallem l’ampolla més o menys per la meitat i mesurem aproximadament 10 centímetres des de la part inferior com a guia. Fem unes marques i després tracem una línia, però abans de tancar-la, fem les orelles del gat, del gos o de l’animal que vulgueu. Nosaltres hem escollit el gat. Després tallem per la línia i, amb alcohol o dissolvent d’ungles, traiem les restes de retolador.
Pintem l’interior de l’ampolla amb pintura blanca (o la que vulgueu) i li donem dues o tres capes. Ho deixem assecar i procedim a pintar els detalls del gatet (ulls, nas, bigotis?) Amb retoladors fins o pintura. Quan estigui totalment sec tindrem el nostre test a punt per plantar la nostra planta. Això sí, t’aconsellem que siguin plates petites perquè els envasos són molt petits.

3.

S'ha acabat llençar les ampolles, a partir d'ara podràs fer manualitats amb els nens. GETTY IMAGES

S’ha acabat llençar les ampolles, a partir d’ara podràs fer manualitats amb els nens. GETTY IMAGES

Posa mòvil

materials:
Ampolla de plàstic
pintura
retolador
Cúter o tisores
cartró corrugat
llapis
Pistola de silicona

Per començar, tallem la part inferior de l’ampolla i pintem l’interior amb pintura negra (o la que preferiu). Ho deixem assecar i, mentrestant, fem la base. Per a això, utilitzem paper corrugat. Marquem amb un llapis la vora del tros de l’ampolla i el retallem. Amb ajuda de la pistola de silicona, enganxem la base a l’envàs.
Amb ajuda d’un retolador, anem a prendre la mesura del nostre mòbil i amb un cúter o unes tisores fem un orifici i retallem. ¡Voila! Ja tenim el posa mòbil. Podràs posar el teu telèfon tant de manera vertical com horitzontal.
I si vols pots decorar-pintant figuretes amb esmalt d’ungles o pintura.

 

Categories: General