La destinació preferida per la majoria de gent és la platja. Uns dies gaudint de la costa i el mar és una opció gairebé segura en les nostres vacances, a més comptem amb un munt de recursos amb els quals pots gaudir si vas en família.
Si t’acompanyen uns nens inquiets que no aguanten un minut asseguts t’oferim deu activitats originals per fer a la platja amb les que podràs divertir-te tant com ells, o fins i tot més.

1. Esports a la sorra

Fer esport val la pena quan tens el mar al costat per poder refrescarte en qualsevol moment. Només hem de portar unes pales o una pilota per passar una estona agradable ja sigui amb família o amics.

2. Excursions per la platja 

Fer un passeig per la platja és un clàssic molt sa i divertit. Caminant per la vora pots xerrar, fer una carrera o trobar tot tipus de crancs, objectes perduts o diferents pedres i petxines per pintar o col·leccionar.
Si el passeig es queda curt, sempre pots recórrer a les famoses excursions en vaixell o catamarà per conèixer la zona. Si no es dóna el cas, els més petits no renunciaran als petits vaixells amb pedals que poden llogar per hores a la mateixa platja.

3. Jocs a l’aigua

Si la sorra no és el vostre punt fort,  al costat hi ha el mar on es poden fer tot tipus de jocs. Amb una pilota inflable podeu jugar un partit de voleibol sense passar calor dins de l’aigua o passar la pilota d’un costat a un altre sense que el del mig la enxampi.
Si se us oblida la pilota, podeu jugar a ‘tocar i parar’ però aquest cop al mar. I si el ‘camp’ es queda gran es poden posar límits amb diverses referències per fer-lo més amè.

4. Cursa d’obstacles 

Les gimcanes són molt divertides per jugar amb nens per la seva gran varietat i originalitat, a més a la platja serà d’allò més fàcil fabricar -ne una.
Es poden fer curses dibuixant cercles a la sorra i saltant d’un a un altre sense trepitjar fora, el que sigui més ràpid es proclama guanyador. I no només amb cercles, podem afegir totes les dificultats que vulguem, ziga-zaga amb pals, fer la croqueta o un tram nedant poden ser algunes de les proves.

5. Tres en ratlla a la sorra

Els dibuixos a la sorra donen per molt si es tracta de posar-hi imaginació, segurament dibuixar un escacs sigui massa complicat, però un tres en ratlla amb pedres i palets o marques a la sorra pot ser molt entretingut per als nens.
Si es cansen del tres en ratlla podeu dibuixar diferents objectes per tal que la resta esbrini de quin es tracta, qui abans encerti passa a fer el següent dibuix.

6. Castells de sorra

Quan anem a la platja amb els nens, les pales i les galledes no solen faltar, i en cas que sí, sempre podem utilitzar les mans. Grans torres envoltades per muralles i un pont d’entrada, o un bloc humil amb una forma original, quan construeixes un castell de sorra se t’oblida tota la resta. També podem adornar la nostra obra d’art amb palets, pedres, petxines o altres objectes que hàgim recollit anteriorment.

7. Recerca del tresor

Un joc típic que pot ser molt més divertit a la platja és la recerca del tresor. Qualsevol pertinença (que no sigui molt cara o important pel que pugui passar) pot servir com a tresor.
Amb un mapa del tresor, i si no hi ha recursos suficients, el clàssic «calent, fred» els més petits només pensaran en trobar el tresor que hagueu amagat.
Si preferiu l’aigua, es pot utilitzar un objecte flotant, o fàcilment visible per tirar al mar i vagin a buscar-ho, el que primer ho aconsegueixi serà l’amo del tresor.

8. Fabricar un rellotge solar

Una manera de jugar aprenent coses noves és fabricar un rellotge solar, amb dotze pedres col·locades en cercle i un pal en vertical podreu saber l’hora mitjançant l’ombra que projecte el pal.

9. Carrera amb pedres o bales

A una cursa de bales es pot apuntar qui vulgui. Tots els jugadors hauran de construir una pista de sorra de la longitud que es vulgui. Tot seguit, cada un es farà amb una bala o una pedra el més rodona possible que es diferenciï de les altres.
El joc consisteix a anar empenyent les pedretes per la pista sense que se surti, poden afegir corbes, rotondes, o fins i tot ponts per fer el recorregut més difícil. El que menys tarda a arribar a la meta és el guanyador.

10. Construir un circuit o un estany natural

Si no trobem pedres que serveixin per a una carrera no renuncieu als circuits tan fàcilment. Es pot construir un circuit de canals a la vora del mar, un cop acabat només queda esperar que vinguin les ones i l’aigua entri en el recorregut.
Una altra idea si vas amb nens molt petits és cavar un forat per fabricar una piscina natural i en miniatura, podran banyar-se i xipollejar sense perill, a més, a l’estona l’aigua estarà més calenta.

Getty Images. La platja es pot convertir en el paradís per als més petits

Getty Images. La platja es pot convertir en el paradís per als més petits