La tardor ofereix moltes opcions per als més petits. GETTY IMAGES

La tardor ofereix moltes opcions per als més petits. GETTY IMAGES

La tardor també és una estació per gaudir encara que els dies són més curts i fa més fred, tens la opció de posar-te unes botes de muntanya i sortir a passejar per la natura. Els boscos ofereixen un paissatge molt bonic del que podem disfrutar amb els més petits de la casa. Si fa mal temps, també podem disfrutar d’activitats a casa. Aquests són alguns dels millors plans per fer amb nens aquesta tardor:

1. Recolecta de tardor

Aquesta estació et dóna la oportunitat de recollir en el camp i al bosc tota mena de fruits de la natura, com per exemple bolets, mores, castanyes o bé fulles per fer un mural. És imprescindible portar el xandall a la mà, impermeable, botes i el més important, una cistella per guardar tot el que els nens recullin. 
Això sí, pel que fa als bolets, el millor és acudir amb algú que sàpiga o almenys amb un llibre indicatiu de les espècies verinoses.

2. Tarda de manualitats 

Si el temps no acompanya i plou amb intensitat, també és bona opció quedar-se a casa i fer manualitats tota la família. Durant la tarda es poden començar a fer les decoracions de Halloween o Nadal i fins i tot es pot convidar a casa alguns dels seus amics perquè també elaborin adorns. També es poden elaborar collage amb les fulles recollides al camps o decorar pedres.

3. Anar a una casa rural 

Un cap de setmana a una casa rural en família podria ser inoblidable, en el seu entorn es poden gaudir de molts esports com per exemple senderisme, bicicleta, tasques de granja, etc. La tardor és la millor època de l’any per entrar en contacte amb la naturaleza, als nens disfrutaran molt i aprendran d’un mitjà que no tenen a la ciutat.

4. Visites divertides 

La tardor porta moltes possibilitats de fer visites culturals i divertides. A més a més, durant l’època de Halloween hi ha molts parcs temàtics on fan esdeveniments especials i festes, per tant, és un lloc inoblidable per anar amb família.

Durant l’any també es poden visitar cases culturals, museus i contacontes. Tenir en compte el programa cultural del teu barri o poble és essencial. Els més petitons gaudeixen d’allò més amb els contes teatralitzats, els de més edat poden acudir a musicals i teatres recomanats. I no oblidem el cinema. Les estrenes d’animació i infantils poden ser l’as a la màniga en aquests dies que no sabem que fer.

5. Cuinar en familia

Una tarda de cuina en família pot ser una molt bona opció, és una cosa molt positiva pel futur dels més petits que aprenguin a perdre la por als fogons.
Si els nens, a més, són aficionats cuinetes, començar les classes amb una pizza casolana també pot ser més que motivador.