Volcà Croscat / DDG

Volcà Croscat / DDG

Un dels volcans més peculiars de la Garrotxa és el volcà Croscat. La seva peculiaritat recau en el fet de ser un volcà que, per haver estat explotat com a pedrera durant anys, ha quedat obert per una de les seves bandes i el visitant pot observar com són el seu con, la seva xemeneia i el seu cràter.

Tot l’entorn del volcà forma part d’un espai protegit, la Reserva Natural del Volcà del Croscat. Aquesta zona de gredes va ser restaurada l’any 1995 per evitar que se seguís degradant i erosionant la muntanya.

La visita/excursió al Croscat comença al Centre d’informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, a Can Passavent, a l’entrada de les grederes. Aquí ens espera una exposició sobre el volcà que visitarem. L’horari del centre d’informació és: diaris i dissabtes 10-14h i 15-17h. Juliol i agost 10-14h i 16-18h. Festius de 10-15h.

Un cop preparats per caminar, tenim dos itineraris possibles, cada un amb una durada diferent:
A/L’itinerari pedestre número 15 Grederes del volcà del Croscat (2,9 km, 50 minuts). Aquest parteix de l’aparcament de Santa Margarida, ctra d’Olot a Santa Pau, km 6,1, a mà dreta).
B/ L’itinerari número 1, Fageda d’en Jordà-volcà de Santa Margarida-volcà del Croscat (11 km, 4h), permet accedir-hi des de l’àrea de Can Serra (Fageda d’en Jordà) en un recorregut de 5 km, 1h 40 (anar i tornar).

Cal tenir en compte que l’accés en vehicle a motor fins al peu del volcà està prohibit.

Durant el recorregut entorn el Croscat cal parar atenció al con volcànic amb cràter esvorellat amb forma de ferradura; a una colada de lava de més de 6 km de llargada; i al con volcànic totalment cobert de vegatació llevat de les grederes, antiga zona d’extraccions mineres amb un tall que permet veure l’estructura interna del volcà.

Des de Turisme de la Garrotxa avisen que els grups han de fer reserva prèvia i, excepte els que no tenen afany de lucre, acreditar-se al 972 19 50 94.

Informació del volcà Croscat

Turisme de la Garrotxa
Vols més activitats amb nens a la Garrotxa?

Entrades relacionades

Activitats amb nens a Girona

Seguir les muralles de Girona

Les muralles de Girona, amb les seves torres, són un mirador privilegiat de la ciutat. Resseguint-les, el visitant pot gaudir d’una espectacular passejada tot fent el mateix camí de ronda que a la seva època Llegiu més…

Activitats amb nens a Girona

Estany de Puigcerdà i parc Schierbeck

Puigcerdà disposa a la seva part nord-oest d’un bonic estany, rodejat per un jardí que convida a fer-hi una bona passejada en família. A cada època de l’any, l’estany de Puigcerdà ens sorprèn amb una Llegiu més…

Activitats amb nens a Girona

Patinar a la Pista de gel de Puigcerdà

Si ets a la Cerdanya i tens ganes de fer una mica d’esport en família, una opció divertida és la Pista de gel de Puigcerdà. Petits i grans podran passar una bona estona lliscant sobre Llegiu més…