Estany de Puigcerdà. Pilar Màrquez

Estany de Puigcerdà. Pilar Màrquez

Puigcerdà disposa a la seva part nord-oest d’un bonic estany, rodejat per un jardí que convida a fer-hi una bona passejada en família. A cada època de l’any, l’estany de Puigcerdà ens sorprèn amb una imatge diferent i se’ns presenta com un bon lloc per parar a menjar (hi ha algun bar a la zona o es pot dur de casa), contemplar els ànecs o jugar.

A la tardor, a l’entorn del llac destaquen els tons marrons i taronges dels arbres, alguns dels quals abracen l’aigua amb les seves llargues branques. Si en canvi ens hi arribem a l’hivern, hi trobarem el blanc. Una capa de glaç tapa l’estany i la neu es diposita sobre l’herba.

Però sens dubte, la millor època de l’any per visitar l’estany de Puigcerdà és a l’estiu, especialment els mesos de juliol a agost. Aquest període és quan, d’11 a 13 i de 17 a 20.30 h, es pot fer un passeig en barca pel mig del llac. O aprofitar l’ombra per llegir un conte, jugar i berenar.

Estany de Puigcerdà

Més informació aquí (web Ajuntament).