Tren del Ciment

Tren del Ciment

El Tren del Ciment del Berguedà ressegueix la línia que històricament unia la fàbrica de ciment Asland de Castellar de n’Hug i Guardiola de Berguedà, des d’on partia una ruta de ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa.

Amb orígen industrial, el tren ha estat reconvertit ara en atractiu turístic apte per a tota la família. La seva locomotora diesel i els seus quare vagons verds llampans prometen fer passar una bona estona a petits, captivats pel soroll del motor i els sotracs de la via, i a grans, embadalits amb el paisatge.

El tren del ciment té 4 estacions: La Pobla de Lillet, La Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu de Ciment-Castellar de n’Hug, i el recorregut total és de 3,5 km els quals es realitzen en 20 minuts. Els viatgers, 25 per trajecte, poden pujar i baixar en qualsevol de les parades, fer una visita, i reprendre el recorregut.

El tren fa un itinerari breu per indrets que mereixen ser visitats. A La Pobla de Lillet, a banda de passejar pel seu nucli antic, podrem descobrir els Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí i considerats una de les joies del Berguedà. Es visiten en poc més de 30 minuts i ofereixen una faceta del treball de Gaudí poc coneguda. Fonts, passarel·les i escultures a peu de riu li donen un encant especial.

L’altra parada obligada és el Museu del Ciment, a l’antiga fàbrica Asland. Com s’hi treballava i la importància que va tenir aquesta empresa per a la comarca en l’època de la industrialització són algunes de les coses que s’hi pot aprendre.

A tenir en compte: El Tren del Ciment funciona d’abril a mig novembre.

Tren del ciment

www.trendelciment.cat

Entrades relacionades

Activitats amb nens a Barcelona

El Museu de Cera de Barcelona

En aquest edifici d’arquitectura neoclàssica del centre de Barcelona podràs gaudir d’escenes sorprenents i admirar el virtuosisme dels creadors de tots els personatges que viuen en aquest curiós Museu. El temps s’atura mentre la cera Llegiu més…

Activitats amb nens a Barcelona

Museu de la Ciència de Manresa

Dins d’un edifici monumental i que antigament havien servit de dipòsits, el Museu de la Tècnica de Manresa és un centre museogràfic dedicat a l’aigua i el progrés de la ciutat. El primer motiu per Llegiu més…

Activitats amb nens a Barcelona

Baixar en trineu als Rasos de Peguera

Tot i que els Rasos de Peguera és una estació tancada des de l’any 2014, continua sent la més propera a Barcelona i accedir-hi és gratuït. Malgrat que diferents cartells prohibeixen entrar-hi i lliscar-hi, ningú Llegiu més…