El desembre del 1978, coincidint simbòlicament amb la promulgació de la Constitució Espanyola, va fer els seus primers passos Prensa Ibérica, un grup de mitjans de comunicació que s’ha convertit –amb disset diaris i una àmplia presència en nou comunitats autònomes– en un referent multimèdia de la informació regional i local a l’Estat espanyol.

Aquell any, Javier Moll i la seva dona, Arantza Sarasola, van iniciar una reconeguda trajectòria com a empresaris periodístics amb l’adquisició de Prensa Canaria, a la qual pertanyien La Provincia i el Diario de Las Palmas.

Des de llavors, la història del grup discorre paral·lela a la història de la democràcia, i els seus diaris, al servei dels ciutadans, han estat testimonis dels esdeveniments més destacats esdevinguts durant aquestes quatre dècades, el període de més progrés viscut a Espanya.

Al primer número editat pel grup coincidien a La Provincia el "Sí aclaparador" a la Constitució, aprovada en referèndum, i els "Canvis al consell de Prensa Canaria". Era el 7 de desembre del 1978
2006, any de canvi a Regió7. Prensa Ibérica va adquirir el diari al seu mig miler d’accionistes en un moment clau de la història de la publicació. La portada correspon a aquell dia

La fundació de Prensa Ibérica com el grup familiar d’empreses regionals de comunicació que avui coneixem va tenir lloc el 1984 en acudir a la subhasta de Mitjans de Comunicació Social de l’Estat, que va permetre l’expansió al territori peninsular mitjançant la compra de les societats gestores de La Nueva España d’Astúries, Levante EMV de València i Información d’Alacant.

El 1986 Prensa Ibérica compra Faro de Vigo, que, fundat el 1853, és el diari degà de la premsa a Espanya.

El 1984, Javier Moll es convertia en el nou editor de "La Nueva España", "Levante" i "Información"

El 1987 Prensa Ibérica afronta la seva primera gran transformació tecnològica, i és un dels primers grups espanyols de comunicació a incorporar ordinadors a les seves redaccions.

El 1988 es funda La Opinión de Murcia, que és la primera d’una sèrie de capçaleres amb la denominació La Opinión, creades per competir en territoris on existia una competència amb tradició i arrelament. El 1990 neix La Opinión de Zamora, que tres anys més tard es fusiona amb El Correo per donar origen a l’actual La Opinión-El Correo de Zamora. Després vindrien La Opinión de Málaga (1999), La Opinión de Tenerife (1999) i La Opinión de A Coruña (2000), a més del setmanari Mallorca Zeitung (2000) i el diari esportiu Superdeporte (1993).

El 1991 Prensa Ibérica adquireix Diario de Mallorca i Diario de Ibiza. El 1996 el grup incorpora l’idioma català a la seva xarxa de premsa, amb la compra de Diari de Girona. Més tard, el 2005, el setmanari Empordà, i el 2006, Regió7.

El 1999 Prensa Ibérica s’obria al futur iniciant un altre gran desafiament: crear llocs web que, amb el temps, es convertirien en diaris digitals líders. I el mateix any, el grup es va dotar de rotatives Mitsubishi i sistemes de tancament Muller Martini, d’última generació, per afrontar els reptes d’impressió del segle XXI.
L’any 2000 es van digitalitzar totes les hemeroteques.

Prensa Ibérica també està present en l’àmbit de les productores de continguts audiovisuals i disposa de 26 llicències de TDT que s’aniran posant en funcionament progressivament. És propietària, a més, de Levante TV, Información TV i 97.7 Radio Levante. El desembre del 2014, es decideix nomenar conseller delegat Aitor Moll Sarasola, i s’inicia una nova etapa en un grup preparat per afrontar els reptes de la transformació digital.

Des dels seus inicis Prensa Ibérica fa gala de tres màximes: l’autonomia empresarial de cadascuna de les compa-nyies, la independència en l’àmbit editorial pel que fa als poders públics i privats, i la proximitat a la ciutadania.

«La millor informació, a prop teu» és el lema per commemorar el 40è aniversari d’un grup amb molt de futur.

30 anys de Regió7. Dos moments de l’acte celebrat el 2008 al Museu de la Tècnica. A dalt, els premiats amb els responsables del grup i del diari; a sota, Javier Moll lliura un dels guardons
Aitor Moll es va convertir el gener del 2015 en el conseller delegat de Prensa Ibérica

Quaranta anys de fites

1978

Adquisició de Prensa Canaria, a la qual pertanyien La Provincia i Diario de Las Palmas

1984

Adquisició de La Nueva España, Levante-EMV i Información

1986

Adquisició de Faro de Vigo, diari degà de la premsa a Espanya

1987

Els diaris de Prensa Ibérica es doten d’ordinadors

1988

Es funda La Opinión  de Murcia

1990

Neix La Opinión de Zamora

1991

Prensa Ibérica compra Diario de Mallorca i Diario de Ibiza

1993

La Opinión de Zamora es fusiona amb El Correo i dona lloc a La Opinión-El Correo de Zamora

1993

Es funda Superdeporte

1996

Adquisició de Diari de Girona

1999

Llançament de La Opinión de Málaga i La Opinión de Tenerife

1999

Neixen els diaris digitals del grup

2000

Es funden La Opinión de A Coruña i Mallorca Zeitung

2000

Es digitalitzen les hemeroteques de tots els diaris del grup

2003

Es commemora el 150 aniverari de Faro de Vigo

2005

Adquisició del setmanari Empordà

2006

Adquisició de Regió7

2015

Aitor Moll és nomenat conseller delegat