Logo RepteFitR7
PATROCINA: Logo CubeLogo Sagi SportsLogo AcusLogo Un Món de Sensacions ORGANITZA: Logo Regió7

Josep Pelegrín

Pelegrin

Josep Pelegrín neix a Sabadell. Essent de la collita del 1980, de ben jove descobreix la seva vocació pel món de la restauració i amb 14 anys comença a estudiar hosteleria a l’Escola Joviat de Manresa, on se li desperta la passió pel servei i l’atenció als clients de restaurant. Aprofita tots els períodes vacacionals dels que disposa per seguir formant-se, treballant per aquí i per allà (Espanya, Anglaterra, Suècia ... ).

És l’estiu del 1999 quan té el privilegi de formar part de l’equip de sommeliers de El Bulli, aprenent dels millors, on alguna cosa dins seu li diu que això del vi és el que realment el fa vibrar. D’aquí en endavant, cursos de sommelier, de tast de vins i tot el relacionat amb aquest món se succeeixen.

Diplomat en turisme i sommelier de professió, s’empelta definitivament al Bages el 2003, quan coneix la seva companya de viatge. Un viatge del qual neixen el 2009 i el 2011 (per cert, dues molt bones collites al Bages) l’Oriol i l’Elena.

L’any 2014 i 2015 guanya el títol de Millor Sommelier de Catalunya, i és nomenat Confrare de Mèrit de la Confraria dels Vins del Bages. I el 2016, després de quedar durant tres edicions consecutives entre els tres primers, finalment obté el títol de Mejor Sumiller de España.

Autor del llibre «Els Vins del Pla de Bages», de Editorial Pagès, publicat a l'octubre de 2016, és un gran apassionat, enamorat i defensor dels vins del que considera casa seva, el Bages. Actualment es dedica a la docència, aportant el seu granet de sorra en la formació de futurs professionals d’hoteleria, a l’Escola Joviat, on també és el coordinador del Diploma de Sommelier.