Portada Receptes amb bolets Papillota de bolets i gambes amb aroma d’anís
Papillota de bolets i gambes amb aroma d’anís

Ingredients per a 4 persones:

24  gambes
400 gr. de bolets barrejats (llenega, rossinyol, fredolics, moixernons, ceps, ... )
½ llimona
Sal
Pebre negre
60 gr. de mantega
Julivert trinxat
60 cc crema de llet
20 cc d’anís sec
Paper d’alumini (gruixut) per fer les papillotes

Temps de preparació: 25 minuts

Procés d’elaboració:

Tallar el cap i pelar les cues de les gambes.

Agafar les cues pelades i posar sal, pebre i unes gotes de llimona. Deixar macerar mentre anem preparant la recepta.

En una paella amb oli, saltejar els caps de les gambes. Xafar-los be perquè deixin anar tot el gust. Colar. Llençar els caps.

Escalfar el forn a 230º.

A la mateixa paella on ara tindrem l’oli (colat, de sofregir els caps) ben calent, saltejarem els bolets. A mitja cocció afegir sal i pebre. No deixar-los coure del tot. Reservar. 

Damunt de cadascun dels 4 trossos de paper d’alumini, posarem:
1 tros de mantega
2 cullerades de bolets saltejats
6 cues de gamba
Una mica de julivert
Un raig de crema de llet
Unes gotes d’anís

Embolicar les papillotes i que quedin ben tancades. Fer-hi un petit foradet, perquè quan ho servim a la taula no es desinflin amb el canvi de temperatura i arribin a cadascú ben inflades.

Forn a 230º durant 7 minuts.

Muntatge i servei del plat:

Servir les papillotes a taula damunt d’un plat. Cada comensal haurà de fer una finestra a l’alumini per començar-la a menjar.

Nota: Aquest plat també es pot fer fora de temporada de bolets. En aquest cas haurem de fer servir bolets secs, hidratant-los prèviament o fer-ne servir de conserva i/o congelats.