Calendari del bolet 2019

Mercat del Bolet de Cal Rosal (Berguedà)
Diari, de l'11 de setembre a novembre

Mercat del Bolet de Guardiola (Berguedà)
Diari, de setembre a novembre

Festa del bolet de Setcases (Ripollès)
14 i 15 de setembre

Fira del Bolet de La Pobla de Lillet (Berguedà)
28 i 29 de setembre

Bergabolet (Berguedà)
4 i 5 d'octubre

Fira del Rovelló de Coll de Nargó (Alt Urgell)
12 d'octubre

Fira festa mercat del bolet de Llagostera (Gironès)
12 d'octubre

Fira del bolet de Vilada (Berguedà)
12 d'octubre

Festa del Bolet de Seva (Osona)
13 d'octubre

Fireta de Tocats pels bolets de Montmajor (Berguedà)
19 d'octubre

Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès
19 i 20 d'octubre

Fira del Bolet de Castellterçol (Vallès O.)
20 d'octubre

Festa del Bolet d'Olvan (Berguedà)
26 i 27 d'octubre

Fira de la llenega de Cardona (Bages)
27 d'octubre

Boletus, fira del bolet d'Isona (Pallars J.)
27 d'octubre

Fira del Bolet i la Natura de Vilassar de Dalt (Maresme)
27 d'octubre

Tardor de Cuina i Bolets a Terrassa (Vallès Occ.)
De l'1 al 24 de novembre

Diada del Bolet de Sant Juià de Ramis (Gironès)
---

Fira del Bolet de Teià (Maresme)
---

 

Cinc receptes amb ceps per assaborir aquesta tardor
dimarts, 8 d'octubre de 2019 10:04

Els ceps són considerats per molts com un tresor. La tardor és la seva època per excel·lència, de manera que és la temporada ideal per degustar-los. El seu sabor i textura fan que es puguin incloure en diferents plats. Apunta't les següents receptes i gaudeix assaborint els ceps.

 

Croquetes de ceps

Ingredients - 150 grams de ceps - Mitja ceba - Una dent d'all - Nou moscada - Pebre negre - Quatre cullerades de farina - Mig litre de llet - Un ou - Pa ratllat - Oli d'oliva i sal

Preparació En primer lloc prepararem un sofregit amb la ceba i l'all picat. Quan estiguin ofegats, afegirem els bolets i ho saltejarem tot junt. Inclourem el pebre negre i la nou moscada, juntament amb una mica de sal. Seguidament afegirem la farina i la llet i ho barrejarem tot en una massa. En aconseguir una massa uniforme, ho deixarem reposar tot en un plat. Passades unes hores ja podrem preparar les nostres croquetes, passant-les per l'ou i el pa ratllat i, finalment, fregint.

Crema de ceps

Ingredients - 250 grams de ceps - Una ceba - Mig litre de brou de pollastre - 100 ml de nata líquida - Oli d'oliva - Encenalls de pernil serrà

Preparació Sofregeix en una paella els ceps i la ceba. Afegeix el brou de pollastre i després la nata i deixa-ho tot a foc lent durant 10 minuts. Finalment, passa-ho tot per la batedora i aconseguiràs la consistència de crema desitjada. L'últim toc l'aconseguiràs adornant el teu plat amb uns encenalls de pernil serrà.

Risotto de ceps

Ingredients - Dues cebes - 5 grans d'all - 500 grams de ceps - Mantega - 500 grams d'arròs bomba - 500 ml de vi blanc - Formatge parmesà - Oli d'oliva, sal i julivert

Preparació Posem en una paella amb foc lent la mantega amb la ceba picada molt fina, juntament amb les dents d'all. A continuació, afegim una mica d'oli per incorporar els ceps. Ho remenarem tot durant uns 15 minuts. Passat aquest temps tirarem l'arròs i el regarem amb el brou de pollastre i el vi blanc. Ho deixarem tot al foc durant 10 minuts. Finalment, hi afegim el julivert i el parmesà.

Canelons de ceps

Ingredients - Plaques de lasanya - 500 grams de ceps - 2 cebes - 250 ml de nata per cuinar - 1 litre de beixamel - Oli, sal i pebre negre

Preparació En primer lloc, courem les plaques de lasanya durant 10 minuts. Posteriorment, les retirarem i les deixarem assecar. En paral·lel, saltejem en una paella els ceps amb les cebes. Després afegirem la nata i ho barrejarem tot durant 5 minuts. A continuació, incorporarem una mica de beixamel. En aquest punt, podrem començar a muntar la nostra lasanya.

Ceps amb gules

Ingredients - Un grapat de ceps - Una terrina de gules - Oli d'oliva

Preparació La preparació d'aquest plat és d'allò més senzilla. Simplement hauràs de saltejar les gules amb els ceps en una paella amb una goteta d'oli durant uns minuts i ja tindràs a punt aquesta delícia.