Calendari del bolet 2018

Mercat del Bolet de Cal Rosal (Berguedà)
Diari, de setembre a novembre

Mercat del Bolet de Guardiola (Berguedà)
Diari, de setembre a novembre

Festa del bolet de Setcases (Ripollès)
15 i 16 de setembre

Fira del Bolet de La Pobla de Lillet (Berguedà)
29 i 30 de setembre

Fira del Rovelló de Coll de Nargó (Alt Urgell)
7 d'octubre

Fira festa mercat del bolet de Llagostera(Gironès)
12 d'octubre

Jornada boletaire de Regió7 (Castell de l'Areny)
14 d'octubre

Festa del Bolet de Seva (Osona)
14 d'octubre

Festa del Bolet de Ribes de Freser (Ripollès)
---

Fira del bolet de Vilada (Berguedà)
14 d'octubre

Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès
20 i 21 d'octubree

Fira del Bolet de Castellterçol (Vallès O.)
21 d'octubre

Festa del Bolet d'Olvan (Berguedà)
28 d'octubre
e

Fira de la llenega de Cardona (Bages)
28 d'octubre

Boletus, fira del bolet d'Isona (Pallars J.)
27 i 28 d'octubre

Bergabolet (Berguedà)
27 i 28 d'octubre

Fira del Bolet i la Natura de Vilassar de Dalt (Maresme)
28 d'octubre

Festa del Bolet de Canet de Mar (Maresme)
---

Diada del Bolet de Sant Juià de Ramis (Gironès)
---

Fira del Bolet de Teià (Maresme)
---

 

Canvi de data per al 61è Concurs de Boletaires de Berga
dilluns, 25 de setembre de 2017 12:41

La Penya Boletaire de Berga ha decidit anul·lar els actes del 61è Concurs de Boletaires de Berga i de la Festa del Bolet que s'havien de celebrar aquest diumenge 1 d'octubre i traslladar-los a finals d'octubre, concretament al diumenge 29 d'octubre. Segons ha explicat a l'ACN el president de la Penya Boletaire, Ramon Minoves, els motiu d'aquest canvi de dates és "l'excepcionalitat política que viu Catalunya". 

Minoves ha explicat que quan van adonar-se de la coincidència de dates amb l'1-O no van donar-li "més importància" perquè "un referèndum sempre ha de ser una situació de normalitat que permet lligar democràcia amb les festes tradicionals", però "en veure els esdeveniments de la setmana passada es evident que el govern espanyol no permetrà una situació democràtica normal".

La Festa del Bolet de Berga i el Concurs de Boletaires se celebra tradicionalment el primer diumenge d'octubre al paratge de Puigventós, a mig camí entre Berga i els Rasos de Peguera (Castellar del Riu). Enguany, però, la festa coincideix amb la convocatòria de referèndum de l'1-O i, per això, la junta de la Penya Boletaire de Berga ha decidit traslladar els actes de la festa a l'últim cap de setmana d'octubre davant de "l'excepcionalitat política" que viu Catalunya.

El president de la Penya Boletaire de Berga, Ramon Minoves, ha assegurat que el programa es mantindrà íntegrament i l'únic que canviarà serà la data. Minoves ha dit que la coincidència de dates provocaria que "molta gent no pogués venir" i ha apuntat que molts dels socis de la Penya també demanaven aquest canvi de dates.

Pel que fa al programa de la festa, Minoves ha dit que enguany hi haurà alguns canvis en el tradicional Concurs de Bolets amb la introducció de nous premis per afavorir la màxima participació de boletaires de totes les edats.

D'altra banda, també s'organitzarà la fira dels boletaires i la festa es clourà amb l'encesa de la tradicional falla. Quant a la producció de bolets, tot i que la temporada ha arrencat molt fluixa per la manca de pluges i les altes temperatures, Minoves creu que "les últimes pluges faran que la natura pugui fer el seu procés i que surtin els bolets".