En trineu als Rasos de Peguera

En trineu als Rasos de Peguera

Tot i que els Rasos de Peguera és una estació tancada des de l’any 2014, continua sent la més propera a Barcelona i accedir-hi és gratuït. Malgrat que diferents cartells prohibeixen entrar-hi i lliscar-hi, ningú en fa cas. Si les pretensions dels visitants no van més enllà de trepitjar la neu i esbargir-se enmig d’un paisatge blanc, aquest és un espai adequat. Les famílies que hi van ho fan per aprofitar alguna de les baixades curtes que hi ha a peu de pàrquing i fer-se passar les ganes de neu. Després, toca carregar el trineu a l’esquena perquè no hi ha cap de les infraestructures activa. Sí que s’hi instal·la, a vegades, un foodtruck al pàrquing on es poden comprar entrepans, patates fregides i begudes.

Cal tenir en compte que quan neva i fa bon temps, la carretera d’accés es col·lapsa perquè no hi ha prou espai d’aparcament per a tants cotxes com s’hi acumulen. Quan l’estacionament de dalt la plaça de la Creu és ple i també el del carril reservat als aparcaments situat a la mateixa carretera BV-4243, els cotxes aparquen més avall, sobretot a la zona del xalet-refugi.

Les aglomeracions de visitants obliguen la policia catalana a tancar la via a l’alçada de la font Negra. Al tram de carretera a l’entorn del refugi, estret i sense vorals, la policia hi posa cons perquè els cotxes no hi aparquin i garantir així la fluïdesa de la circulació de vehicles. L’objectiu és que si calgués mobilitzar vehicles d’emergència es pogués fer.

Informació dels Rasos de Peguera

L’estació dels Rasos de Peguera es troba al municipi de Castellar del Riu. S’hi accedeix des de Berga, per la carretera que va al santuari de Queralt.